Een Travellerspoint blog

Southern loop

we zijn weer een weekje met onze kleine rugzak er op uit getrokken

San Agustin

De eerste stop was San Agustin, bekend om zijn archeologische sites en park. De eerste dag hebben we de sites te paard verkend. Ik denk dat het nog wel even ga duren voordat we dit opnieuw doen want ook al vonden we het leuk (heel erg leuk), Tom was blij dat we er na 4u eindelijk terug af mochten want zijn gat kon het niet meer aan. De sites waren erg mooi, de uitzichten onbetaalbaar, de Engelstalige gids (ons Spaans betert er niet op) heel erg grappig (likken aan de beelden en een traditionele dans uitvoeren rond een imaginair kampvuur om zijn woorden kracht bij te zetten). De tweede dag hebben we de rest van de sites per jeep aangedaan. We hadden eigenlijk de grootste en interessantste sites al achter de rug dus was dit wat minder. In onze groep zaten er wel 3 Nederlanders waar we dan `s avonds ook iets mee gaan eten zijn. Het restaurant waar we gingen eten werd uitgebaat door een Fransman en voor het eerst in een maand hebben we écht brood gegeten (voor de Nederlanders was dit al wel 5 maanden geleden). De regio was/is ook gekend voor de cocateelt, bij elk huis staat er nog een klein (of tot 4meter hoge) cocaplant. Volgens onze gids is dit geen probleem als het om een kleine plant gaat. Het toeristenbureau had naast een cocaplantje ook nog een weedplantje staan op zijn drempel dus zeker niet verborgen.

Dessierto de la Tatacoa

Deze woestijn is niet wat je van een 'normale' woestijn verwacht. Geen zandduinen maar rode of grijze rotsachtige formaties maar dan van zand. Door regen en wind zijn er verweerde heuvels gevormd wat het landschap op een labyrinth doet lijken, echt prachtig. De rode woestijn is wel mooier dan de grijze woestijn. Dit kan ook wel liggen aan het feit dat we de rode woestijn in de zon hebben gezien en de grijze woestijn onder grijze wolken wat alles wat mistroostig deed lijken. We hebben overnacht bij een sterrenobservatorium waar we een hele spaanse uitleg kregen over het Zuiderse sterrenstelsel (en waar we dus echt niks van hebben verstaan!). Toch was de voorstelling de moeite, zo hebben we naast sterren ook saturnus, mars en de maan door de telescoop mogen bewonderen. We hebben een prachtige close-up foto van de maan! Het moet ons maar over komen, slapen we in een tentje in een woestijn en worden we `s nachts wakker omdat we nat werden van de regen. Ons mini-tentje was dan ook echt niet op regen voorzien. We hadden een ´dakvenster´uit enkel gaas... Tom heeft ons tentje dan maar bedekt met onze poncho`s zodat we toch droog bleven.

Tierradentro

Na een lange busrit met enkele politie/legercontroles kwamen we dan bij de laatste stop, Tierradentro. De politie vraagt je dan om je bagage te doorzoeken, dus begon ik mijn rugzak uit te laden en dan houden ze u tegen omdat dat niet nodig is en bekijken ze gewoon de inhoud van uw bagage door de rugzak te openen en hier en daar wat te duwen. Tierradentro was een zeer klein dorpje (1 straat) vol met hospedajes waarvan alle eigenaars op straat stonden om ons binnen te roepen. We zijn uiteindelijk gegaan voor de easy way, een hospedaje waar ineens een restaurant aan was, en een warme douche. ´s Ochtends vroeg uit ons bed, ontbeten met een vers eitje (2e keer dat we ons ontbijt niet zelf regelen) en dan aan aan de klom begonnen naar alle graven. Normaal gingen we 2 nachten blijven maar omdat we sneller dan voorzien alle sites hadden afgewandeld konden we nog met de laatste bus naar Popayan. Ik durfde dit wel niet aan dat oud vrouwtje vertellen omdat ik in het gastenboek gelezen had dat het al van 9 september geleden was dat ze gasten had. Tom heeft dan maar zijn beste spaans boven gehaald :) De busrit was ook memorabel, de schuddend en hobbelig met de meeste haarspeldbochten dat we al hadden meegemaakt. We hebben ook een uur vertraging opgelopen omdat we vast zaten in de modder...

Dit is het laatste verslag uit Colombia, nu zitten we in Ecuador!

Geplaatst door VolgTomenRagna 16:01 Gearchiveerd in Colombia

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint