Een Travellerspoint blog

Laatste weken Ecuador

Voor degenen die het nog niet weten of eraan durfden te twijfelen - NATUURLIJK heeft Tom de top van de Cotopaxi gehaald!

Puerto Lopez

Na al de bergen, koude en zelfs sneeuw vonden we het eens tijd om naar warme oorden te trekken, de kust dus! We hadden op voorhand een hostel uitgezocht, eentje met een keuken zodat we nog eens lekker en gezond konnen koken maar dat hebben we er uiteindelijk nooit gedaan. Dit was zeker het vuilste hostel ooit, al zag het er nog wel gezellig uit. Beschimmelde dekens, zelfs een beschimmelde douchekop (nee, niet gewoon wat kalk). In de keuken waren er honderden vliegen zodat we er zelfs niet durfden te koken. Dit even terzijde. Puerto Lopez was een rustig feeststadje. We waren, denk ik, niet in het juiste seizoen. De rand van het strand en malecon was bezaaid met cocktailbars met discolichten, strandstoelen, hangmatten.. Zoiets dat je enkel in films ziet, alleen wat meer basic, supergezellig :) Het eten was er ook zeer lekker, vers uit zee en met een gefrituurd laagje direct op uw bord (gefrituurd eten is hier onvermijdelijk). Als uitstapje zijn we met een mototaxi (veel getril en lawaai) naar het strand Los Frailes en het reservaat Agua Blanca gegaan. In Agua Blanca werden we door een privégids in het museum en langs de archeologische sites rondgeleid, veel bleef er wel niet meer van over. De rondleiding eindigde aan een laguna (eerder een vijver) met een hoog zwavelconcentraat en dus ideaal voor een verjongingskuur. We hadden onze zwemkleren niet bij dus hebben we elkaar maar een facial gegeven. Ondertussen is dit al de 5e verjongingskuur of fontain of youth op reis dus hopelijk blijft het werken :)

Guayaquil

Normaal stond deze stop niet op ons reisplan, voor zover dat we dit hebben. Iedereen raadde deze stad af of vermeed ze door de geruchten (niks ergs, gewoon een lelijke grote stad, niks te doen), maar door omstandigheden zijn we hier toch beland. We zijn ons fototoestel ergens kwijtgespeeld en moesten dus een nieuwe camera kopen en waar beter dan in de grootste stad van Ecuador. De geruchten blijken trouwens niet te kloppen, twee dagen kan je makkelijk in deze stad spenderen. Slenteren langs de Malecon, of dijk, schaduw zoeken in de vele mooie parken (zelfs een met iguanas), 440 trappen beklimmen om een fantastisch uitzicht te bekomen over Cerro Santa Anna (veel gekleurde huisjes), airco opzoeken in een van de musea of shoppingcentra..
We waren hier ook tijdens mijn verjaardag. Mijn verjaardag vieren ver van iedereen is wel anders maar Tom heeft er voor gezorgd dat het toch een onvergetelijke dag werd. Voor de verandering (hoewel we de laastste tijd zeker niet mogen klagen over de hostels) verbleven we in een vier sterren hotel (airco!) met dé beste douche en een uitgebreid ontbijt! Om het te vieren kreeg ik o.a. 6 verschillende stukken taart met 25 kaarsjes, een piñata vol met chocolade die ik mocht kapotslagen met een kapstok bij gebrek aan een bat en een lekker dineetje in een Italiaan (beste voorgerecht ooit, perfect idee voor feesthapjes thuis). Het was een geweldige dag dus :)

Cuenca

We konden geen beter en slechter moment uitkiezen om naar Cuenca te reizen. Het stadje vierde zijn honderd en zoveelste onafhankelijkheidsdag waardoor alle hotels volgeboekt waren. Niet alle want we vonden uiteindelijk toch een kamer, boven ons budget en na meer dan tien andere hotels af te lopen. Het positieve was de ambachtsmarkt met vele mooie dingen. We hebben hier ons volledig laten gaan en voor iedereen thuis souvenirs en kerstcadeautjes gekocht die in een postpakket richting België zijn gegaan (Het versturen van het postpakket was duurder dan alle cadeautjes te samen, niet echt de beste zet). Cuenca was een gezellig stadje met een koloniaal centrum vol mooie gebouwen. Het spijtige was dat het elke namiddag hard begon te regenen. Van hier uit hebben we ook onze eerste Incastad, Ingapirca, bezocht (een van de vele die gaan volgen), de moeite!

Macas

Onze poging tot een jungletour te ondernemen is gefaald. Na 3u in deze stad rond te lopen en slechts 4 van de 8 reisagentschappen te vinden waarvan er maar 2 geopend waren wisten we dat we die dag voor niets om 4.30u waren opgestaan en meer dan 8uur op de bus hadden gezeten. De jungletours die ze ons aanboden spraken ons niet aan. We kwamen niet naar de jungle om 6 watervallen te zien, te zwemmen en uren op ons gat te zitten. De volgende ochtend, eerder diezelfde nacht, namen we om 3uur een bus richting Guayaquil, een stap dichter bij Peru.

Guayaquil II

Guayaquil is bij deze tot onze 'feest'stad gedoopt. We hebben hier onze 6jaar ¡gelukkig! samen gevierd. Overdag bezochten we de botanische tuinen, een oase van rust en schaduw in de drukke en drukkende stad. De helft van de tijd hebben we voor de kooi van een aapje gestaan dat zijn tong bleef uitsteken en te snel van boom tot boom sprong om er een foto van te kunnen nemen. Met cocktails en een vroeg diner bij de lekkere Italiaan (met hetzelfde voorgerecht) hebben we onze dag afgesloten. De volgende ochtend moesten we onze bus naar Mancora, Peru nemen. In het totaal hebben we 3 dagen, elke dag meer dan 8u op een bus gezeten, die vergissing maken we nooit meer :)
De eerste week Peru is trouwens al super, dat belooft!

Geplaatst door VolgTomenRagna 19:28 Gearchiveerd in Ecuador

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint